Sign up for g-link newsletter here...Print?Tell a friend about this page...

6. december 2012:

Nyheder i g-link CMS ver. 1.5 [Build 2012-12-01]
~ Nyheder i g-link CMS vinterudgivelse 2012 ~

  g-lædelig jul & g-odt nytår fra g-link

Denne nyhed indeholder information om:

Generelt:

Nye features:

Installation og opgradering:

December 2012

 

Generelt

I forhold til tidligere udgivelser indeholder nyeste version af g-link CMS [build 2012-12-01] et mindre antal fejlrettelser i form af rettede stavefejl og forbedrede oversættelser.

Online hjælpen på www.help.g-link.dk udvides hele tiden og er i videst muligt omfang afspejlende den nyeste version, men med noter om hvor versionerne adskiller sig. Er der et specifikt emne, som du mener er utilstrækkeligt behandlet på online hjælpen, så skriv en mail til help@g-link.dk.

Vinter-distributionen 2012 giver også mulighed for med et enkelt klik at installere yderligere et dusin skabeloner (templates), som du enten kan anvende som de er, eller modificere så de bedre matcher dine behov. Der er desuden nu ca. 20 færdige temaer, som du kan kan tage udgangspunkt i, når du første gang skal konfigurere dit g-link CMS website. Se mere på om temaer her...
 

Nye features i seneste version

Sociale medier
Hvis du allerede har installeret forårsversionen, så har du sikkert opdaget at dit website har fået integration til Googles +1, Twitter og FaceBook. Disse features finder du naturligvis også i nyeste version.
Husk også at klikke på www.g-link.dk Facebook ikon, hvis du synes godt om g-link CMS

Læs mere om g-link CMS og de sociale medier...
Integration til Facebook, twitter og Google +1

 

Hurtig redigering af sider
Når du er logget ind som Admin kan kan du også på hver side se tre små ikoner +/- viskelæder, hvormed du med et enkelt klik kan gå ind på siden og redigere den – uden at skulle åbne eller klikke dig igennem Admin Menuen. På samme måde kan du også tilføje eller slette en side.

Rediger...  Tilføj ny side...   Slet denne side...Workflow
Når du opretter en ny side får du nu endvidere mulighed for at anvende ”WorkFlow”. WorkFlow betyder i denne sammenhæng, at du kan udpege en anden admin som godkender af dine sider. Hvis f.eks. flere admins er fælles om at vedligeholde at website, så kan Admin A, som udarbejder siden, sætte Admin B på som godkender. Det betyder at Admin B automatisk modtager en mail, som gør Admin B opmærksom på at han/hun skal gennemse siden (og evt. rette den) for derefter at publicere siden med et enkelt klik.

 Brug WorkFlow (mail Pub. Admin om opdatering)

Godkender   

 

 

Timing af sider og menu

Alle sider og menupunkter kan nu også ”times”. Det betyder, at der på hver side og på hvert menupunkt er en start- og slutdato for hvornår hhv. side og menupunkt skal vises. På den måde kan du time f.eks. en kampagne, en begivenhed eller noget andet i forvejen, og når så startdatoen indtræffer, så kan du vise menupunktet med den dertil linkede side – det kunne f.eks. være oplysninger om efterårets generalforsamling, tilmelding til firmafesten, et godt tilbud i efterårsferien eller til julehandlen eller noget helt andet. Denne funktion kan naturligvis stadig kombineres med muligheden for i en periode at vise en anden forside - læs mere om alternativ forside...

Vis siden fra Klik for dato...  til    Klik for dato...


Kalendermodulet

Kalendermodulet har også fået en overhaling og databasen er normaliseret, så aktiviteternes kategori ikke længere skal ændres for hver enkelt aktivitet, hvis du laver om på kategoriens navn - og du behøver ikke slette en kategori og genoprette den, hvis du har fået givet den et uheldigt navn. Samtidig er det nu også blevet muligt at sætte forskellige farver på hver kategori og dermed få bedre overblik over aktiviteterne.

 


Installation og opgradering:

Installation (eller re-installation) af ver. 1.5 Sp1 er lige så let, som i de hidtidige versioner:

 1. Download exe-filen 2012-12-01_g-link_ver15.exe (eller zip-filen hvis du er Mac bruger) fra www.g-link.dk Download Center,
   
 2. Dobbeltklik på filen 2012-12-01_g-link_ver15.exe for at udpakke filerne,
   
 3. Upload filerne til web-serveren i samme filstruktur med din favorit FTP-klient eller g-link CMS indbyggede FTP-script (gUp.vbs),
   
 4. Tast "http://www.dit-domæne.dk/install/" i din browsers adresselinje for at gå til installationsmenuen,
   
 5. Følg de tre trin på skærmen - derefter er dit g-link CMS klar til brug!
   

Hvis du vil opgradere fra en tidligere ver. 1.5 [Build 2011-xx-yy_g-link_ver15.exe, build 2012-01-01_g-link_ver15.exe eller build 2012-03-01_g-link_ver15.exe] til den nuværende ver. 1.5 Sp1 [Build 2012-12-01_g-link_ver15.exe], så skal du blot downloade filen  admin_add_ver15_sp1.asp  fra www.g-link.dk eller www.help.g-link.dk Download Center, uploade filen til dit website og køre den inden du kører g-link Update Service.

Hvis du vil opgradere fra g-link CMS ver. 1.4, så kan du følge den eksempelvise huskeliste, som du finder på g-links gBlog.

 

 

  g-link.dk ønsker alle en g-lædelig jul & g-odt nytår og go' fornøjelse med nyeste version af g-link CMS

Written by Anders T. NielsenNews ID: 56

Return to News Index...