Signup for g-link Newsletter here...Print?Tell a friend about this page...
 
 
 
 
 

Temaer...

- Kom hurtigt i gang med dit websted...
Herunder kan du finde et link til eksempler på tema-pakker
og læse mere om hvordan du "installerer" et tema.
Se ver. 1.5+ eksempler...
 
 
 
 
 

 


Hvad er et tema?
Et tema er en række foruddefinerede værdier, som indsættes i databasens opsætningstabeler (layout +config). Herved får dit websteds sidehoved, menu, krop og sidefod og kalender, diskussionsforum, download center, fotoarkiv, linkbase, etc. - kort sagt alle modulerne -  et udtryk, som matcher i farvevalg og fonte. Temaerne indsætter ikke noget, som du ikke efterfølgende kan ændre - eller for den sags skyld selv kunne have lavet. Men det er en nem måde at skifte hele dit websteds layout med blot nogle få klik. Så kan du efterfølgende selv rette temaet til, så du opnår det personlige præg på webstedet, som du måtte ønske.
 
Hvordan tilføjer man et tema til sit websted i g-link CMS version 1.5 og nyere?
Hvis du har installeret ver. 1.5+ kan du blot anvende den indbyggede temahåndtering og med et enkelt klik få adgang til de mere end indbyggede temaer, som følger med distributionen af g-link CMS. Når du har installeret et af de medfølgende temaer, kan du stadigvæk selv frit rette det yderligere til, så din hjemmeside får lige netop det udtryk, som du ønsker dig. Læs mere om tema-funktionerne i ver. 1.5+ på help.g-link.dk.
 
Hvordan tilføjer man et tema til sit websted i g-link CMS version 1.4 og ældre?
Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig som medlem og modtager af g-link nyhedbrev, så kan du gøre det her. Når du er tilmeldt, får du tilsendt et password (din e-mail er dit brugernavn) og du kan herefter frit tilgå g-link.dk´s Download Center - det er gratis at bruge. Du skal finde zip-filerne, som hedder noget med theme_xxx.zip. Download filen og udpak den derefter på din lokale harddisk (et sted du kan finde igen). I filen readme.txt er der en beskrivelse af pakkens indhold og hvordan du bruger temaet. Se eksempler på g-link CMS ver. 1.4 temaer.

 

 
 
 
 
 
Kort fortalt går det ud på, at du skal:

1. Downloade temapakken,

2. Udpakke temapakken,

3. Uploade temapakkens filer til hhv. mapperne /db/user/ for *.asp- filernes vedkommende og /db/user/images/ for grafik - filernes vedkommende,

4. Aktivere de uploadede *.asp - filer (hvorved de nye style sheet filer automatisk genereres)

 
 
 
 
 


Det er faktisk alt hvad der skal til! Og du kan altid rette indholdet af style sheet - filerne til, så de passer til netop dit websted. Men anvendelsen af temaet kan måske spare dig for nogle ½ timers opsætning og tilpasning af din hjemmeside.

 

Hvad består en temapakke til g-link CMS ver. 1.4 og ældre af?
En typisk temapakke består af en zip-fil indeholdende en eller flere af flg. filer:

 1. En (ASP-) fil med opsætning af header (sidehoved),
 2. En (ASP-) fil med opsætning af menuen (menu),
 3. En (ASP-) fil med opsætning af main (sidekroppen),
 4. En (ASP-) fil med opsætning af footer (sidefod),
 5. En (ASP-) fil med opsætning af Diskussions Forum,
 6. En (ASP-) fil med opsætning af kalenderen,
 7. En (ASP-) fil med opsætning af TagWall (gæstebogen ),
 8. En (ASP-) fil med opsætning af e-Shoppen,
 9. En (ASP-) fil med opsætning af admin style sheet,
 10. Nødvendige grafikfiler (*.gif / *.jpg / *.png) til baggrunde,
 11. En readme.txt - fil som beskriver indhold og anvendelse af temaet.

Du kan bidrage!
Hvis du har lavet et lækkert design til din hjemmeside, som du gerne vil dele med andre, kan du indsende dit tema til g-link.dk.
Har du g-link CMS ver. 1.4 eller ældre og du ikke selv kan lave et tema ud af din opsætning, kan du indsende en kopi af dine style sheets (css - filerne), så skal g-link.dk nok hjælpe dig med at lave en temapakke.
Har du g-link CMS ver. 1.5 eller nyere, så er det endnu lettere: Det eneste du skal gøre er at sende filen yyyy-mm-dd-ttmm__dit_tema_navn.asp til g-link.dk.

Uanset version, så husk også at medsende eventuelle grafikfiler eller fotos.
Hermed er du med til at gøre g-link CMS endnu bedre!