Signup for g-link Newsletter here...Print?Tell a friend about this page...

Mangler du grafik til dit g-link CMS?

Dit g-link CMS mangler system-grafik.
Hvis du har opgraderet dit g-link CMS, f.eks. via g-link Update Service, men ikke installeret en ny version af systemet, kan du opleve, at dit opgraderede system referer til noget grafik, som du ikke har på dit system - i stedet ser du blot Mozillas velkendte NetScape og FireFox (Mozilla browser) symbol for grafik, som ikke kan vises - forkert URL... eller Microsoft Internet Explorers symbol for grafik, som ikke kan vises - forkert URL..., hvis du bruger MS Internet Explorer.

Men det kan du gøre noget ved!
Det eneste det kræver er, at grafikken er tilstede på dit system. Al g-link CMS systemgrafik findes i mappen /images/admin/

g-link CMS giver (som standard) ikke mulighed for at uploade til denne mappe, men du kan (som administrator med "File Manager" - rettigheder) uploade grafik til mappen /db/user/images/ 
Herefter er det blot at bruge admin File Browsers kopieringsfunktion til at kopiere de relevante filer fra /images/admin/ til  /images/  . Så kan du efterfølgende slette filerne - også ved hjælp af admins File Browser, men med slette-funktionen.

Du kan finde de manglende filer på g-link Development Site  - http://www.dev.g-link.dk - under Download Center.

Sådan finder du det rigtige filnavn.
Navnet på den fil ,som mangler, kan være svært at gætte. Den letteste måde er ved at se kildekoden. Hvordan man gør det, er afhængigt af den enkelte browser, men i Microsoft-miljøet skal du ind i menuen "Vis" => "Kilde" ("View" => "Source", hvis du har en engelsk version) Hvis du ikke kan se din browsers værktøjslinier, kan du taste "CTRL" + "N". Herved åbner du den samme side i et nyt browser vindue - nu med de relevante værktøjslinier.

Når du i browseren klikker på "Vis Kilde" åbnes sidens kildekode,  og den vises i din default teksteditor - hvis der er tale om et standard MS Windows system, vil kildekoden vises i en Notesblok (notepad.exe). I Notesblok kan du taste "F3" for at finde en streng (stykke tekst). Teksten, som du leder efter, er i langt de fleste tilfælde en fil i gif-formatet, så du kan enten søge efter "gif" eller "images/admin/", det burde give det ønskede resultat.

Jeg kan ikke komme videre - gør jeg noget forkert?
Hvis du sidder fast og ikke kan komme videre, er du velkommen til at rette henvendelse til g-link.dk pr. mail eller stille spørgsmål via et af g-link.dk´s fora.