Sign up for g-link newsletter here...Print?Tell a friend about this page...

11. august 2010:

Vedligehold dit g-link CMS




 g-link ToolKit...

  

g-link CMS er designet til at skabe dynamiske websteder, som ofte ændrer indhold: Det er let at rette i eksisterende sider og tilføje nye sider. Systemet indeholder en række moduler, som du ikke nødvendigvis vil benytte dig af når du starter dit websted, men som du måske senere vil finde anvendelige.

 

Og indeholder g-link CMS ikke lige den funktionalitet, som du ønsker, så kan frit lave om på systemet eller lave et nyt modul til dit system - eller få andre til det. Du er også velkommen til at rette henvendelse til g-link.dk og stille forslag til forbedringer og nye features.

 

"Når jeg først én gang har installeret g-link CMS (inkl. database)..."

- Så kan jeg ikke ændre systemet igen!

- Så kan jeg let holde systemet vedlige!

 

I takt med at nye moduler udvikles eller der er forbedringer til de eksisterende, så bliver de naturligvis indeholdt i næste release. Men måske har du allerede lavet dit websted på en tidligere version af g-link CMS og ønsker sikkert ikke at skulle begynde forfra (med installation, opsætning og indhold) på et helt nyt websted. Og det behøver du heldigvis heller ikke: g-link CMS indeholder tre vigtige værktøjer til at sikre, at det arbejde som du allerede har lagt i at lave dit websted, ikke er spildt.

  1. g-link.dk Update Service,
  2. Database backup/eksport/import - værktøjet,
  3. og som noget nyt: Database Checker´en.

 

Med g-link.dk Update Service kan du sikre dig, at dit system hele tiden er ajour og har de nyeste ASP-systemfiler. Update Servicen er meget let at bruge (beskrevet i g-link CMS online hjælp) og den giver dig hurtigt overblik over om der er nye (rettede eller forbedrede) systemfiler til rådighed.
[
Læs mere om g-link.dk Update Service]

 

Database Import/Export´erener beregnet til at lave en backup af din database, så du får indholdet ud af databasens tabeller som tekst-filer indeholdende SQL-statements. Hvis du ikke har forstand på SQL, så gør det ikke noget: Du kan eksportere databasens indhold og downloade backup´en (tekst-filerne) og efterfølgende importere indholdet til en anden g-link CMS database - under forudsætning at databaserne har samme version - ved at klikke dig frem. 
[
Læs mere om Db Imp/Exp]

 

Database Check´eren  er et værktøj, som du kan anvende til at se om:

 


  Databasen indeholder de nødvendige tabeller,
  Tabellerne har det rigtige antal kolonner,
  Kolonnerne har korrekte datatyper.

Hvis der mangler en kolonne kan du med Database Check´eren med stor sandsynlighed oprette den manglende kolonne. Hvis en eksisterende kolonne har forkert datatype, så kan det også rettes med et enkelt klik. Hvis en tabel helt mangler - f.eks. til et nyt modul, så kan du sandsynligvis finde en patch (løsning) på www.g-link.dk under menuen Download.

Du kan allerede nu hente en testversion af Database Check´eren på www.g-link.dk under Download. Filnavnet er admin_tool_dbChecker.asp. Fra medio august 2010 kan findes Database Check´eren ligeledes på g-link.dk Update Service.

 

Husk at holde dit g-link CMS ajour - det tager få minutter og kan spare dig for timers arbejde...
;-)

Written by Anders



News ID: 47

Return to News Index...